sikring mod oversvømmelse

Sikring mod oversvømmelse. Har du husket det?

Med de oftere og oftere forekommende stormflode og oversvømmelser, er det mere vigtigt end nogensinde med sikring mod oversvømmelse. Er dit hus sikret, hvis uheldet skulle være ude? Hvis ikke, så er det bestemt ikke for tidligt at begynde at tage sine forholdsregler.

Vær gerne godt forberedt

Der er flere ting man selv kan gøre præventivt inden en oversvømmelse faktisk rammer. Det er selvfølgelig altid en god idé jævnligt at holde øje med vejrudsigten. På den måde er du bedst muligt forberedt på hvor høj vandstanden kan blive og i hvilken retningen vinden kommer fra. Vinden har nemlig meget at sige i forhold til hvorvidt regnen eller vandet driver mod dit hus.

Når du er forberedt på at der kan komme forhøjede vandstande, så er det også nemmere at lave en god sikring mod oversvømmelse. Har du kælder, så sørg så vidt muligt for ikke at have ting af høj værdi stående direkte på gulvet. Forhøj det med stativer, kasser, reoler og andet. Læg håndklæder ved de sprækker, hvor vandet plejer at sive ind, og stil gerne spande, der hvor der er chancer for at regnen kommer ind.

En sikker sikring mod oversvømmelse

Det er selvfølgelig altid en god idé selv at være hjemme, hvis man ved der er uvejr i vente. På den måde kan man bedre holde øje med regnvejrets fremskriden, man har mulighed for straks at fjerne vand, skulle det have forvildet sig ind i dit hjem. Dog er er det en kendsgerning at det ikke altid er muligt at være hjemme når uvejret hærgrer. Måske er man ude og rejse, eller blot for længe på arbejde, til at nå og redde kælderen inden oversvømmelse.

Derfor kan det være handy at installere et vandafviser system uden for huset. En såkaldt dug som nedgraves rundt om huset. Dugen er så smart at den ligger sammenrullet i en smal boks helt usynligt omkring dit hus. Ved vandstigning aktiveres den automatisk helt uden brug af strøm. Det er en ganske effektiv måde at sikre mod oversvømmelse på. Den sikrer dog ikke direkte mod oversvømmelse i haven, så hvis du har brug for nogle til at komme ud og ordne den efter sådan en omgang regn, så kan du finde nogle her.