ølbrygning som hobby

Ølbrygning på hobby niveau – sådan kom jeg igang

Har du ligesom jeg, interesse for ølbrygning? Så har du måske også kastet dig ud i at lave din egen øl. Jeg har efterhånden gjort det nogle gange, og har med tiden også investeret i mere og mere udstyr. Bare fordi jeg ikke kan lade være.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du sidder med det spørgsmål, så frygt ej. Det var nemlig også lidt sådan jeg sad, da jeg gerne ville i gang med at brygge min egen øl. Heldigvis er ølbrygning på hobby niveau blevet så populært, at du kan købe startpakker og udstyr, hvormed du nemt kan brygge din egen øl.

 

Den første gang jeg bryggede min egen øl, var det ærligt talt ikke noget at råbe hurra for. Det blev ikke specielt vellykket, men heldigvis tog det ikke modet fra mig. Tværtimod blev jeg opsat på at ændre lidt i ‘min opskrift’, ved at nedjustere og tilføje ingredienser. Jeg kan kun sige at det er blevet bedre og bedre for hver gang. Specielt nu hvor jeg eksperimenterer lidt med forskellige krydderier og smags varianter.

 

Ølbrygning er blevet en social ting for mig

Min hobby startede ud ganske lille, da jeg selv og et par venner havde leget lidt med tanken om at forsøge os med selv at brygge øl. Jeg havde en bekendt, som allerede bryggede øl på hobby plan, og blev den vej igennem mere og mere interesseret i selv at prøve det også. Nu er vi 4 gutter der mødes en gang om måneden til ølsmagning. På vores egne og hinanden hjemmebryggede øl vel at mærke.

 

Det er simpelthen så fedt, når en hobby som ølbrygning går hen og bliver en social ting. Vi er i vores lille herre gruppe, vildt gode til at sparre med hinanden, og så arrangerer vi ture til små bryggerier rundt omkring i landet.

 

Saml inspiration ude

Det kan aldrig skade at besøge et par bryggerier, for at lære lidt mere om hvordan de brygger øl der. Der er god viden og inspiration at hente både på store bryggerier som Carlsberg men også på de forskellige mikrobryggerier rundt om i landet. Med det sagt, så kommer du altså ikke helt til at brygge øl på samme måde, som det gøres industrielt.

 

Jeg har dog stadig stor interesse i at besøge forskellige bryggerier. Man kan jo også blive inspireret til nye smags varianter. Ja undskyld hvis jeg er blevet en smule miljøskadet, men ølbrygning må vist siges at være blevet en stor hobby for mig.