Kvinde efter hårtab behandling

Hårtab behandling giver dig selvtilliden tilbage

Rigtig mange oplever hårtab og i en tidlig alder. Det gælder både mænd og kvinder, og kan være en meget følelsesmæssig proces, særligt hvis det sker i en ung alder. Skammer du dig over dit hårtab, eller giver det dig dårligt selvværd? Så skal du måske overveje hårtab behandling. På den måde kan du igen kan få håret og selvtilliden tilbage, så du føler dig tilpas i din egen krop.

Hvorfor opstår hårtab?

Hårtab kan opstå af mange forskellige årsager. En del tilfælde er genetisk bestemt og arvet fra forældrene. Det er typisk det, man ser, når mænd begynder at miste håret på toppen af hovedet. Kvinder kan dog også opleve denne type hårtab, dog sjældent i ligeså høj grad.

Hvis du mister håret, kan det også skyldes en usund livsstil. Misbrug og dårlige kostvaner ødelægger kroppen indefra og kan vise sig udenpå ved hårtab. Det skyldes, at der i fx junkfood ikke er de mineraler og vitaminer, som bl.a. håret har brug for. Kommer du i vitaminunderskud kan det altså medføre tyndt hår.

Hårtab kan også være forbundet med stress. Det forstyrrer nemlig kroppens hormonsystem, men er heldigvis ikke permanent i mange tilfælde. Derfor vil håret med stor sandsynlighed vende tilbage igen.

Hvordan kan hårtab behandles?

Det er vigtigt at finde frem til den rigtige årsag, inden hårtab behandling. Alt efter hvilken type, der er tale om, og hvor alvorligt hårtabet er, kan man behandle medicinsk eller med hårtransplantation. Den medicinske hårtab behandling er mindre omfattende og kan foregå som tabletbehandling eller ved at smøre et middel på hovedbunden. Hårtransplantationen er et kirurgisk indgreb, hvor hårsække flyttes rundt på hovedet. Alt efter din egen situation, kan din behandler hjælpe med at tilrettelægge den bedste løsning for dig.

Bør jeg overveje hårtab behandling?

Der er forskel på, hvordan man reagerer, når man oplever hårtab. Hårtab hos unge mennesker vil ofte opleves voldsommere, fordi hårtab tit forbindes med alderdom. En mand, der begynder at miste håret allerede som 20-årig, kan derfor opleve at hans ydre ikke afspejler, hvem han egentlig er. I nutidens samfund bombarderes vi med skønhedsidealer hele tiden. Håret er en markør for, at man har det godt, at man er velplejet og ung. Når man taber håret, kan det derfor føles som om man ikke lever op til de forventninger, der er.

Husk lige…

At du er god nok som du er. Det er helt naturligt at miste håret, og hårvækst definerer ikke, hvem du er som person. Føler du dig alligevel ramt på din selvtillid, hvorfor så ikke tage den hjælp du kan få? Hårtab behandling kan hjælpe dig til at se ud som, du føler dig indeni. Bliv dig selv igen, og få en gladere hverdag. Det er vigtigt at elske sig selv uanset hvad – hår eller ej – men vi hjælper dig gerne på vej.

 

Skriv et svar