Vaccination af din hund: Hvad du behøver at vide

Det er den tid på året igen – det er tid til at få din hund vaccineret. Vacciner beskytter dit kæledyr mod sygdomme og hjælper med at holde dem sunde, men de kan også forårsage bivirkninger for nogle hunde. Vaccination af din hund: hvad du skal vide guider dig gennem processen og besvarer alle de spørgsmål, du måtte have om vaccination af din pelsede ven!

Hvilke vacciner er nødvendige for din hund

Der er en række vacciner, der anbefales til din hund, men American Animal Hospital Association deler dem op i kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner omfatter rabies, hundesyge, parvovirus og adenovirus 2. Ikke-kernevacciner skal også overvejes afhængigt af kæledyrets livsstil og placering.

Ikke-kernevacciner, der anbefales til hunde, kan omfatte borreliavaccine, leptospirosevaccine, bordatellavaccine og borreliavaccine.

Risikoen ved ikke at vaccinere din hund

Risikoen ved ikke at vaccinere din hund er bl.a., at der spredes sygdomme. Vacciner er med til at forebygge sygdomme som rabies og hundesyge. Vaccinerede hunde, der kommer i kontakt med et smittet dyr, vil ikke selv få sygdommen.

Ikke-vaccinerede kæledyr kan også være mere sårbare over for at få sygdomme fra andre dyr, især dyr med ukendt sygdomshistorie. Vacciner beskytter også dit kæledyr mod sygdomme, der ubehandlet kan blive dødelige, f.eks. parvovirus (som ofte er forbundet med diarré) eller adenovirus 2 (som kan forårsage luftvejsinfektioner)

Hvordan man giver vaccinen til en hvalp

Hvalpe bør vaccineres mellem 6-8 uger gammel, med en anden vaccine ved 13-14 uger. Vacciner er kun effektive, hvis de gives til sunde hunde, og bør ikke gives i perioder med stress eller sygdom (f.eks. de første to uger efter en operation). Vaccination af din hund: hvad du skal vide vil hjælpe dig med at sikre, at din pelsede ven er sikker mod sygdomme!

Hvor længe varer vacciner?

Når du vaccinerer dit kæledyr, er det vigtigt at overveje, hvor længe de vil være beskyttet. De fleste vaccinationer beskytter kæledyr mod sygdomme i et år, men andre kan beskytte dem i op til tre år afhængigt af den anvendte vaccintype. Vaccinationsplanerne varierer fra land til land, så forhør dig på forhånd hos veterinærpersonalet om, hvilke vaccinationer du har brug for.

Hvis du vil tage billeder af din hund i naturen kan du bruge et vildt kamera.

Hvor meget koster en hunde vaccine

Prisen for en hundevaccine varierer afhængigt af klinikken og den type vaccination, der er behov for. Vaccinationer koster normalt mellem 500-800kroner, men nogle kan være dyrere, hvis de kombineres i en enkelt indsprøjtning eller gives hvert år.

Ting, man skal være opmærksom på, efter at vaccinationen er blevet givet

Efter at hundevaccinen er blevet givet, bør ejeren overvåge kæledyret for tegn på eventuelle bivirkninger. Vacciner forårsager normalt ingen bivirkninger, men nogle hunde kan opleve opkastninger, feber og sløvhed i løbet af dagen efter vaccinationen. Hvis du bemærker tegn på dette, skal du straks kontakte din dyrlæge. Vaccination af din hund: hvad du skal vide vil være med til at sikre, at kæledyr kan gå til deres daglige gang uden at bekymre dig om at blive smittet med hundesyge eller rabies!